Регистрация

Чийзейк само с 4 продукта



Чийзейк само с 4 продукта
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1186

Лимонов кекс с крема сирене и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Чийзкейк с четири продукта показва Алвин от канала Tasty, като прави наистина привлекателен сладкиш, комбинирайки крекери, кондензирано мляко, крем сирене и лимони. След по-малко от час готвене остава само времето и температурата да свършат работата по създаването на страхотен десерт, който може да бъде обявен и за торта.

Първо се прави основата като 2 опаковки крекери грахам (около 250 грама) се смесват с 200 мл кондензирано мляко. В тава за торти с падащо дъно се изравнява сместа и се пече за 10-тина минути. През това време 1 кг крем сирене (8 опаковки от 125 грама) се разбива с 600 мл кондензирано мляко и се добавя лимонова кора и лимонов сок. Полученият крем се изсипва върху блата и се допича за 2 часа на 150 градуса. Как да увиете стените на формичката - гледайте във видеото.

След изваждане от фурната сладкишът се охлажда много добре и тогава се вади от формичката. Готов е за хапване. А ако искате да е по-надиплен, можете да поръсите с пудра захар, да украсите със сметана, плодове или топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта