Чесново печено къдраво зеле
     Лесно   |   Порции 1-2
  |   Видяна: 6779
    
Хрупкаво зеленце на фурна.
Необходими продукти:
- 10 листа къдраво зеле (почистено), нарязано на парченца
 - 4 с. л. ябълков оцет
 - 2 с. л. зехтин
 - щипка чесън на прах
 - лют червен пипер на вкус
 - сол кошер
 
Начин на приготвяне:
1. Разбийте оцета и зехтина докато се смесят.
2. Намажете изцяло и двете страни на всяко парче зеле и ги поставете на пергаментова хартия в тава за печене. Поръсете с чесъна на прах, лютивия пипер и щипка кошер.
3. Печете в предварително загрята фурна на 180ºС 10-15 минути или докато листата не покафеният. Разбъркайте по средата на готвенето, за да стане хрупкаво и от двете страни.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ