Регистрация

Чеснови питки с масло и билки

Чеснови питки с масло и билки
Средно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 168

Хлебчета с плънка от масло и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл мляко
  • 400 г брашно
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. суха мая
  • 50 г масло
  • 7-8 скилидки чесън
  • прясна билка по желание (мащерка, босилек, копър)
  • жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. В половината от млякото разтворете захарта и сипете маята и 1 с.л. брашно. Оставете да се активира.

2. През това време пресейте брашното в тава и смесете със солта. Сипете маята, останалото мляко и олиото и замесете меко тесто. Оставете да втаса на топло, покрито със стреч фолио докато удвои обема си.

3. Премесете тестото, разделете на 16 питки и ги оформете. След това оставете да втасат повторно в тава, застлана с хартия за печене. Предвидете разстояние, защото ще набъбнат.

4. В чопъра или на ръка смесете маслото с чесъна и наситнените билки.

5. С ножица или остър нож направете разрез в най-горната част на всяка питка и разпределете по част от сместа в нея.

6. Намажете кората с разбит жълтък в 1 с.л. вода.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-18 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта