Чеснова супа с пармезан
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2335
Вкусна чеснова супа, която се поднася с хляб.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава чесън, разделена на скилидки, обелени и счукани
- няколко стръка мащерка
- 1 дафинов лист
- сол
- 5 жълтъка
- 3/4 ч.ч. пармезан
- 3 с.л. зехтин
- 5 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Кипнете и оставете да къкрят на слаб огън 5 ч.ч. вода с чесъна, мащерката и дафиновия лист, подправени с малко сол за 45 мин. След това извадете подправките и прецедете бульона.
2. Разбийте жълтъците, пармезана и зехтина. Застройте супата, като налеете лека-полека бульона към яйчената смес, за да се изравнят температурите им. След това разбъркайте за около 5 мин., или докато супата леко се сгъсти.
3. Поднесете с хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ