Черешов сладкиш с ванилия
Десерт с цели череши.
Необходими продукти:
- пресни череши (около 200 г)
 - 100 г захар
 - 60 г обикновено брашно
 - 3 яйца
 - 1/2 шушулка ванилия
 - 300 мл мляко
 - 1 с.л. бренди (или водка с вкус на ванилия)
 - пудра захар
 - щипка сол
 - масло за намазване на съда за печене
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС и намаслете кръгла тавичка за печене.
 
 2. Разбийте белтъка с щипка сол на сняг. Прибавете жълтъците, захарта и семената ванилия (разполовете шушулката ванилия по дължина с остър нож и остържете семената) и продължете да разбивате, докато се получи пухкава, хомогенна смес.
3. След това прибавете брашното и бавно изсипете млякото, без да спирате да разбивате.
 
 4. Накрая прибавете брендито.
 
 5. Сложете измитите и почистени пресни череши в кръглата тавичка за печене и внимателно изсипете сместа върху тях.
 
 6. Печете на 180ºС за около 30 мин.
 
 7. Поръсете сладкиша с пудра захар и поднесете топъл.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ