Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 18, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 18, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2276

Писателката Гергана Турийска готви с биопродукти и държи на здравословната храна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 18, сезон 8

Излъчен на 22.06.2017

Първа част

Готви писателката Гери Турийска

Тази седмица в Черешката на тортата ще се насладим на петзвездна кулинария, природни таланти, много смях и изисканост. Под светлините на абсорбатора влизат естественият бюст, който откърми попфолка - Сашка Васева; най-видният представител на несъществуващата БГ аристокрация - Денди, моделът, който стана водеща, за да пропише книги - Константина Живова; рапърът, кръстен на четвъртата буква от английската азбука - Радомир Юнаков - Дий и писателката с музикални способности, пощенската кутия за таланти - Гергана Турийска. А всичко ще се случва под погледа на кралската скарида на шоуто - Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 от Черешката на тортата всяка седмица е тематична, като Шеф Манчев задава основа, с която трябва да бъде съобразено поне едно ястие. И след като вече имахме седмица на "Ястия за любим човек", "Храна-спомен от любимо пътуване" и "Афродизиаци", дойде ред и на по-сложната задача - "Предай нататък". С нея Шеф Манчев предизвиква всеки от участниците да си избере продукт, сервиран в предходната вечеря и с него да сготви нещо по-добро. Така зрителите ще се радват хем на приемственост, хем на състезание.

Тази вечер сме на гости при мултифункционалната Гергана Турийска, която признава, че готвещият в семейството е нейният съпруг, но все пак се оказва доста веща зад печката. Пазаруваме от биомагазини и биощандове, магерим рецепти със здравословни съставки и въобще се борим в кухнята с мисъл за всеобщото здраве. Ето и какво наготви Гери:

1. Салата от листни зеленчуци с кашу и чери домати.

2. Морковен мус с билки.

3. Млечна разядка с левурда.

4. Тарама хайвер с наситнени зеленчуци.

5. Телешко с плодов сос и задушени зеленчуци.

6. Домашният кекс на Гери с лимецово брашно и бабино сладко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта