Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 2



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2559

Ники Кънчев играе Стани богат с гостите у дома си.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 9, сезон 7

Излъчен на 02.02.2017 от 20:00 часа

Готви Ники Кънчев

Втора част

Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.

Трапезата в дома на Ники Кънчев вече очаква гостите. Тя очарова с прекрасен стил на декориране и издава стремежа на домакина към съвършенство. Още със сядането по столовете Ники споделя, че изключително много му липсва предаването Стани богат, затова днешната вечеря ще протече като в играта. Първоначално водещият смята да поднесе катък с цедено кисело мляко. Но към него върви и въпрос за традицията на приготвяне на кътъка. А ето го и питането: "Традиционният катък в България се приготвя от най-гъстото овче мляко, което се дои в края на лятото. То се досгъстява чрез варене, подсолява се, но не се заквасва. След това катъкът се запечатва в стомна и се съхранява: а) под седлото на коня б) в купа сено в) в каца с лимонов сок г) потопен в кладенец."

Верният отговор ще видите във видеото, където ви очакват и още въпроси, както и много вкусотии, някои от които Ники Кънчев готви директно пред очите на гостите си. А ето и какво е менюто на вечерта.

1. Домашни солети за потапяне в разядки.

2. Разядка в стил катък с печени чушки, сирене, цедено кисело мляко и майонеза.

3. Млечна разядка с праз лук.

4. Богата салата с основа от сотирани тиквички, моркови и чушки, среда от спанак и още пресни листа, обогатени с кедрови ядки и прошуто. А отгоре - ядлива червена роза.

5. Мариновано в оризово вино мирин и оризова ракия саке филе от сьомга, което после се залива с подобие на сос терияки от карамелизирана захар и соев сос. Рибата се поднася с гарнитура от артишок.

6. Шоколадово-сметанов мус с уиски, направен с помощта на дъщеричката на Ники Кънчев. И отгоре - физалис.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта