Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 7239

Ники Кънчев готви здравословно меню с екзотични продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 9, сезон 7

Излъчен на 02.02.2017 от 20:00 часа

Готви Ники Кънчев

Първа част

Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.

Тази вечер гостуваме на знаещият всички отговори в телевизионната игра Стани богат - Ники Кънчев. Разбираме, че той спазва особена диета, която включва висококачествени продукти, много зеленчуци и не позволява консумацията на месо. Телевизионния водещ е жив пример за ефективността на диетата си, защото доста е отслабнал. Сега той решава да сервира храна на гостите си, която да е съобразена с новия му начин на хранене. Така мръвката се замества с риба, а пърженето с печене. По време на пазара не се пестят средства за ядливи рози и физалис, които стават част от украсата на блюдата.

Ники Кънчев решава да готви в собствената си кухня, където проявява особена компетентност. Дори Шеф Иван Манчев е изненадан от кулинарните познания и умения на Големия брат, който майсторски се справя почти сам с направата на многостепенно изискано меню, в което се включват екзотични и полезни продукти, сготвени по здравословен начин. Единствената помощ, която Ники получава, е от малката му дъщеричка - Мари София, която с детска нежност приготвя десерта - шоколадов мус. А ето и какво друго се спретна в кухнята:

1. Разядка с цедено кисело мляко, копър, майонеза и праз лук.

2. Разядка с цедено кисело мляко, печени червени чушки, сирене и майонеза.

3. Домашни гризини за разядките.

4. Салата с долен пласт от бланширани тиквички, моркови и чушка, върху който се поднасят свежи листа, сушени домати, кедрови ядки и прошуто. А отгоре - ядлива роза за украса.

5. Основно от мариновано филе сьомга в саке и мирин, полято с карамелизирана захар и соев сос и сервирано в компанията на артишок.

6. За десерт - шоколадов мус с уиски, сметана и бишкоти, украсен с физалис.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта