Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 194

Доротея Толева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Доротея Толева

Излъчен на 14.06.2019

Първа част

Готви Доротея Толева

Пет дни поред ще сядаме на масата в компанията на: репортера от НОВА, който винаги е а наша страна - Георги Георгиев; модела, който опитомява от африкански лъвове до телевизионни продуценти - Емануела Толева; ослепителното лице на здравословното хранене - Енджи Касабие; дизайнера, който пръска естетика от София до LA - Алекс Ковачев и момичето, което киното открадна от баскетбла - Доротея Толева.

Според думите на Емануела, Доротея е добър кулинар с афинитет към готвенето, затова няма как да не сервира топ вечеря. Самата домакиня разказва, че е започнала да спретва ястия още на 8-годишна възраст и до сега само развива познанията и уменията си. След обстоен пазар влиза в кухнята и се захваща с топлото предястие - супа от кореноплодни с подправки. Така в тенджерата се компилират сладък картоф, моркови, земна ябълка, целина, лук, чесън, корен куркума, кориандър розмарин и къри. Всичко това ще бъде поднесено с топинг от лайм, печени бадеми и кориандър.

За основно ще има кюфтенца от сьомга, като Доротея Толев нарязва рибното филе на много ситно, за да се превърне почти в кайма. После я смесва с лук, яйце и подравки, а изпичането ще стане в присъствието а гостите, за да е прясна и топла храната. За гарнитура са предвидени мус от карфиол и копър, пак чой, мента и сладък грах на тиган.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта