Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 4204

Дани Спартак готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 37, сезон 12

Излъчен на 20.02.2019

Втора част

Готви Дани Спартак

Победителят в Hell's Kitchen 1 - Дани Спартак реши да заложи на домашни, но вкусни и сезонни храни. Начало на готвенето постави със запечатване на телешки джолан на тиган, а после постави месото върху моркови, лук, целина и чесън, зави го с фолио и го остави да си се пече на бавен огън колкото време има. След това се захвана с блата на десерта - натошени бисквити, които смеси с масло, сметана и шоколад и оформи като подложка за домашен шоколадов крем.

Сега прави крема - от разтопен млечен и черен шоколад в кипната сметана с масло. Добавя ядки и залива вече стегналата се основа. Оставя в хлядилника и се заема със следващата вкусотия. За добавка към зелената салата запича цвекло, като увива целите главички с чесън, дафинов лист, мазнина и сол. Така вкуса на цвеклото ще е мек и сладникав, а не блудкав и с аромат на пръст. За гарнитура към основото запича целина, картофи и чесън, овкусени с подправки. Отделно на решетка пече и моркови с ципите. А зеленчуците полива с домашен солен желиран бульон от печене на свински джолан. Слага им и масълце, за да са съвсем по български.

Предястието е от домашни направена шунка от качествено свинско месо, киснало в марината и после печено 16 часа на 60 градуса. За Дани това е полезната алтернатива на купените колбаси. Шунката се поднася с туршия от кисели краставички, чушки и карфиол и сос от горчица.

Остават финални довършвания. За салатата прави дресинг от аншоа, соса от мариновани чушки от буркан, магданоз, пресен лук и лимонов сок. Смесва листни зеленчуци, добавя изпеченото цвекло, моцарела и залива с дресинг. Комплимент за посрещане са експресни филийки с домашно маринован хайвер от пъстърва. Задачите в кухнята са приключили, а гостите в лимузната се делят на два лагера - дали Дани ще заложи на вкусната домашна храна или ще сготви префърцунени ястия, достойни за победител от нашумял кулинарен формат.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта