Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 4



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 4
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2188

Оценките на Мартин Трухчев в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 35, сезон 12

Излъчен на 18.02.2019

Четвърта част

Домакин Мартин Трухчев

Всичко на трапезата на Марто се оказа много вкусно и вдъхновяващо, но основното ястие, направено по сътворена от него рецепта, разби представите за кюфтета с боб. Апетитните кюфтаци, както нарече домакина пищните топки от месо, се напълниха с пюриран боб, смесен с варен боб на зърна и запечен на тиган еленски бут. После се запекоха върху канапе от зеленчуци за гарнитура и отделно се поляха със зеленчуков сос. Така спазиха идеята на Марто да сготви традиционна българска кухня по модерен начин.

Сега компанията е позапълнила празнината в корема и се отдава на разговори. Разбираме за дебелото момченце Мартин, което се превръща в Мистър Олимпия. Научаваме за ефективна според него диета с редуване на глад и стабилно наяждане, както и се радваме на успехи в кухнята и фитнеса. Явно домакинът умее да съчетава спорт и готвене в уникална симбиоза.

Десертът - пълнени круши с киснати в алкохол сушени плодове, смесени с мед и канела и поднесени с редукция на плодов сос и домашен сметанов сладолед, завършва пребогато хрантелната част. Време е за изненадата. Въпреки подвеждането, че това е треноровка, се оказва българска музика от еленския край и всички заедно тропват по хоро.

Колко точки ще поличу Мартин за стилната си, но и близка до корените на българите вечеря - гледайте в тази част.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта