Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1663

Мартин Трухчев посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 35

Излъчен на 18.02.2019

Трета част

Гости посреща Мартин Трухчев

Голямо готвене падна от страна на домакина Марто, зарекъл се да покаже как традиционната българска кухня може да бъде модерна и красива, без човек да се разпростира в набора от продукти. Така се спретна десерт с ябълки, напълнени със сушени плодове, ядки и ароматни подправки. Основното - кюфтета с боб, се превърна в кюфтаци, пълнени с бобен пюре, цели зърна сварен боб за разлика в текстурите и еленски бут - запечен на тиган и също вкаран в топчетата от кайма. Всичо това се запича върху зеленчуци, от които после се прави сос за заливка.

Сега остават финалните щрихи - салатата от спанак и цвекло, комбинирани с хрупваки ядки, парчета печена тиква и дресинг, в който влиза и сос от тиквата. А гостите пристигат, настървени да опитат всичко, с което Марто е планирал да ги изненада. След бурни възгласи "Гладни сме", най-после се настаняват на трапезата. Комплимента - хапки от пърленки с дип стил катък, им се вижда малко като порция, но нещата се оправят с идването на предястието - полента с рагу от манатарки и еленски бут и салатата - весела комбинация от бейби спанак и цвекло с тиква и ядки и странен тиквен сос, пък и гарнирана с увита слива във филе Елена.

Време е за основното, а то е склонно да изненада с нестандартната си визия и вкус, въпреки че представлява една от най-традиционните комбинации на българската трапеза.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта