Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 35, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1642

Марто от Hell's kitchen пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мартин Трухчев

Излъчен на 18.02.2019

Първа част

Тази седмица бившите конкуренти стават сътрапезници, защото на маса заедно сядат петима от най-добтите готвачи в Hell's Kitchen България - сезон 1: кулинарният Мистър Олимпия - Мартин Трухчев; момичето, което готви докато Гала пие кафе - Светлана Илиева; големият победител в Hell's Kitchen - сезон 1 - Дани Спартак; лютата чушка на всяка гозба - Нина Малакова и тлантът, на който страшният Шеф Ангелов предрече светло кулинарно бъдеще - Габриела Станимирова. И за капак - един спец, наострил поглед като готварски нож, но вътрешно мек като зряло авокадо - Шеф Иван Манчев.

Година след бляскавото участие в Hell's Kitchen България, откриваме Марто раздвоен между механата, в която работи и фитнеса. Допълнителното му поприще е политиката, като чаровният кулинар е общиснки съветник в град Елена. Обичащ всичко българско и родно, първият домакин в последната седмица от 12-и сезон на Черешката решава да приготви традиционни родни ястия в модерна интерпретация. Въпреки че не може да посрещне гостите в родния си дом в Елена, от своя край донася голяма част от продуктите, с които ще твори вечерята. Отива на пазара в Студентски град, за да вземе някои пресни плодове и зеленчуци, а после влиза в кухнята на свой роднина и се отдава на майсторлък.

Шедьоврите започват с десерта. Сушени плодове се наситняват и се напояват в ароматен алкохол. После се смесват с мед, ванилова захар, орехи, джинджифил и канела (за Габи без канела, защото не харесва подправката). Следва да се обелят и издълбаят ябълки, които се пълнят със сместа и се пекат. На финала се поливат с домашен ванилов сладолед от заквасена сметана. Отиват в хладилника да чакат реда си.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта