Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 33, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 33, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2111

Актрисата Йоанна Темелкова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 33, сезон 12

Излъчен на 14.02.2019

Втора част

Готви Йоанна Темелкова

Слад като домакинята сглоби десерта си - тирамису и започна основното - лазаня, готвенето продължава с едно от предястията - домашни брускети с кълцани домати, маслини, босилек и поръска от пармезан. Докато прави италианските гарнирани хлебчета, Йоанна разказва как е започнала реализацията ѝ като актриса и как постъпва в бургаския театър, който и до днес е в сърцето ѝ.

Вместо салата Йоанна прави аспержи, но това е първото ѝ боравене с този зеленчук. Ето как разговорите с котката Фърги се насочват към молби, отправени къ аспержите да се получат вкусно. Шеф Манчев обаче не е доволен от метода на готвене. Другото предястие ще са хапки пъпеш, увити в прошуто и накапани с балсамов оцет. Прави се бързо и е доста ефектно.

Междувременно започва и сглабянето на лазанята - вместо връткавия за направа бешамел домакинята използва по-хитра идея - смес от заквасена сметана и рендосан пармезан. После просто подрежда ястието според правилата и го слага да се пече. За вегетарианката Ива Дойчинова е предвиден печен сладък картоф с коричка от пармезан.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта