Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 32, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 32, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1203

Певицата Йоанна Драгнева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 32, сезон 12

Излъчен на 13.02.2019

Втора част

Готви Йоанна Драгнева

Певицата Йоанна Драгнева държеше да покани гостите в своя дом, за да ги запознае с още една част от себе си. Но явно не държи да им представи истинските си кулинарни способности, защото вика на помощ Шеф Евгени Йорданов. Идеята е той да я наставлява в готвенето, но реалната ситуация е, че кулинарят готви доста повече от домакинята. А менюто е модерно, полезно и определено направено с вещина, въпреки някои забележки на Шеф Манчев.

Морът над плота започва с основното - телешки гулаш. За него е купено уникално месо, което се нарязва на парчета. Зеленчуците - лук, чесън, моркови и целина, се задушават в тенджера. После се запечатват и мръвките. На финала всичко влиза заедно в земен гювеч, овкусява се с бира и сос уорчестър и се готви на бавен огън за 3 часа. Идеята е да се поднесе с пюре от моркови и картофи. Специално за Ива Дойчинова, която не яде месо, телешкото се заменя с нахут.

Следва вегански суров десерт с псевдошоколад от авокадо и какао. Шеф Манчев е потресен от вида на толкова много авокадо. Плодът се смила в блендер на гладко пюре и после се смесва с какао на прах. Подслажда се със сироп от агаве, гарнира се с пюре от райска ябълка и полягва върху канапе от смокини, фурми, кокос и бадеми. Не се пече, а се оформя с ринг. Малко допълнителна украса от мента и още плодове и е готов да зарадва любителите на нови вкусове.

На финала се прави и една бърза салата от зелени листенца и сезонни зеленчуци, в която главна роля играят репичките. Тяхната форма се постига с мариноване и киснене, а видът им е като на закачливи шапчици.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта