Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 23, част 1Черешката на тортата - сезон 12, епизод 23, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 339

Митко Кърнев пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Митко Кърнев

Излъчен на 31.01.2019

Първа част

Тази седмица актьорската гилдия слиза от сцената и влиза в кухнята. Под светлините на абсорбатора застават: актрисата, която живя в Стъклен дом - Луиза Григорова - Макариев; актрисата, която знае, че най-големият театър е Малък градски театър Зад канала - Весела Бабинова; актрисата, която иска да шие костюмите на актрисите - Мира Бояджиева; човекът, който седи зад камерите - режисьорът Мартин Макариев и човекът, който озвучава целия филм, първата китара на Д2 - Митко Кърнев. И за цялостното изпълнение ще се грижи отново Шеф Иван Манчев.

Домакинът яхва колата и отива до Банкя за вода. Списъкът за пазаруване е на телефона, а като тематика на вечерята е заявена - рибата. Ще има рибена супа и пържен калкан с гарнитура за основно. Ако някой не харесва риба, Митко ще я замести с вурстчета. Кърнев влиза в специализиран магазин за качествена бира и изящни пиво мезерлъци. Купува още червено зеле, сметана на спрей, праз лук, карфиол и домати. На финала се взима и пресен калкан със специална подправка.

Началото на готвенето се поставя с обезкостяването на калкана - задача трудна и майсторска, с която домакинът се справя. После разделя месата на 2 части - кости и мазнина за супа и филета за пържене за основно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта