Регистрация

Черешката на тортата - сезон 11, епизод 33, част 1



Черешката на тортата - сезон 11, епизод 33, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2755

Футболистът Благой Георгиев пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Благой Георгиев

Излъчен на 12.07.2018

Първа част

Тази седмица попрището сменят: жената, заради която няма да забравим времето, когато водеше времето - бившата синоптичка Божана Филипова; жената, заради която няма нищо по-хубаво от лошото време - настоящата синоптичка Нора Шопова; захарното петле в компанията - Мис България Свят 2017-а Вероника Стефанова; острието на Господари на ефира, момчето, което награждава и добото, и злото - Влади Василев и полузащитникът на терена и централен нападател в живота - футболистът-плейбой Благой Георгиев. А жълти и червени картони в кухнята ще раздава кулинарният рефер - Шеф Иван Манчев.

Тази вечер на терена в кухнята излиза най-набожният футболист - Благой Георгиев. Тъй като е прекарал дълги години в Москва, той решава да сготви традиционни руски ястия. Обещава да направи руска салата, форшмак със сельодка, свински шашлик за основно и пилешки за Вероника и за десерт - сладолед със сладко от касис. След това обяснява, че ще посрещне гостите в любимия си руски ресторант, а в кухнята ще има много помощници, като най-известният е Милош Костич - главният готвач на Владимир Путин.

Следва пазаруване в традиционен руски магазин, а после започва голямото готвене. Свински врат се реже на хапки и се маринова с лук и специални подправки. После се ниже на шашлиците и се пече на скара. Разбираме и какво е форшмак - разядка със сельодка, варени яйца, ябълка, масло, лук, черен хляб и майонеза, като Благо взима руска майонеза от пъдъдъчи яйца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта