Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 5, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 5, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2288

Актьорът Даниел Ангелов готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Даниел Ангелов

Първа част

Излъчен на 19.01.2018

В сезона на туршийте стартира и новият 10-и юбилеен сезон на Черешката на тортата - 2018. Откриващи герои са първата за века Мис България, горещата връзка между красотата и спорта Маги Вълчанова; певицата, която гали и ушите, и очите - Лора Караджова; най-гласовитата и най-бяла R&B изпълнителка - Сантра; човекът, на когото всичко му е ток и жици, създателят на легендарната група Ревю - Васил Гюров и хъшът от Народния театър - Даниел Ангелов. А всички те ще готвят под погледа на кулинарния критик на Ребуликата - Шеф Иван Манчев.

Днес на кулинарната сцена излиза актьорът Даниел Ангелов. В кухнята ще имаме помощници, на масата ще иаме не сътрапезници, а опоненти. Напрежението ще расте, ще расте, за да се стигне до директни обиди. Храната ще е на ниво, но и тонът ще е на ниво. Дани влиза в кухнята като чирак, на който се дават съвсем малко задачи - все пак е в обучителен период. За сметка на това съпругата му се справя идеално. С общи и предимно нейни усилия се спретва традиционна салата с домати, краставици, зелени листенца и бяло сирене. Появяват се и няколко предястия. За начало трицветни сиренени топки с маслини и кисели краставички - едни оставени в бяло, други оваляни в зелени листенца наситнен копър и трети - в червен пипер. Второто предястие е плато от сирена и колбаси, а третото - планира да нахрани неядящата месо Маги Вълчанова. То представлява пищна солена картофена торта с пластове варени яйца, майонеза, пушено сирене, кисели краставички и кашкавал.

Основното е мръвка. Но не на свинсщина, а на пилешко се спира домакинът, който готви със своята възлюбена пилешки пържоли от гърди със зеленчуци и лимони. Десертът е изцяло направен също от нежната половина в семейството - домашен чийзкейк с топинг от боровинково сладко, украсен като за изложба. Всичко е готово и очаква гостите в дома на актьора, където помощницата и партньор в живота на Дани и двете им деца също ще посрещнат звездите. А те потеглят с лимузината и вече леят шампанско. Какво обаче ще се случи - гледайте в епизода...

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта