Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 20, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 20, част 1
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3234

Българският Роналдо Даниел Златков готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Даниел Златков

Първа част

Излъчен на 09.02.2018

Тази седмица и яденето ни ще е ядене, и пиенето ни ще е пиене, и компанията ни ще е компания, и емоцийте ни ще са емоции... Разкопчавайте коланите - започваме! На масата сядаме с професорът по футбол и по живот, бохемската рапсодия - Валентин Михов; жената, която доказа, че силиконът не пречи на кърменето, младата майка - Златка Димитрова; жената, която пишеше закони, а сега пише книги, бившата депутатка и настояща писателка - Юлияна Дончева; красота и талант на квадрат - пеещите близначки Алекс и Влади и футболистът, който стъпи от зеления на червения килим, българският Роналдо - Даниел Златков. И тази седмица за кошмари в кухнята ще следи Шеф Иван Манчев.

Финалът за седмицата се играе в дома на футболиста Даниел Златков, който ще посрещне гостите си в Благоевград. На резервната скаймейка с готовност да се включи всеки момент в играта в кухнята седи неговата съпруга и майка на двете му деца. Тя се появява когато трябва, за да направи каквото трябва. Помага в готвенето, но се съобразява с изискванията и способностите на съпруга си. С малко раздори и много синхрон футболната двойка успява да се справи с множество кулинарни задачи и проблеми, които можете да гледате в тази част. Ето и какво сготви семейното дуо:

1. Разядка от извара с домати и  чесън.

2. Втора разядка от крем сирене с цедено кисело мляко, босилек и лимонов сок.

3. Домашно омесена питка с билки.

4. Салата с основа от миксирани зелени листенца, парчета домати, топка моцарела, кедрови ядки, зехтин и балсамов оцет.

5. Предястие от печени пъдпъдъци с масло, поднесени с гарнитура от пюре от сладки картофи и моркови с топинг от печено пъдпъдъче яйце. Част от пъдпъдъците се пекат цели, други се разделят на бутчета и гърди, като гърдите се пълнят с бекон.

6. За основно - борбата на човека с тенджерата под налагане. Идеално мариновани дивечови пържоли от диво прасе, уловено от домакина, сготвено с грешки и поднесено в компанията на печени зеленчуци.

7. Домашен чийзкейк с боровинки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта