Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 11, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 11, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2162

Певицата Прея посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Прея

Втора част

Излъчен на 29.01.2018

Дебютантът за седмицата - Прея, отправи огнени закани за гореща храна, но не заради температурата, а поради мексиканския акцент на кухнята, от която реши да взаимства рецептите за своето меню. Южноамериканската кухня е страст на певицата и тя заложи именно на любимите си ястия, върза ги тематично в идеално меню за вечерта и жертва голямо количество люти чушки, за да превъплати идеите си в блюда. С риск да нарани небцата на онези, които не хапват лютичко, Прея създаде завидна мексиканска вечеря.

Гостите влизат в дома, където на трапезата вече ги очакват четири предястия - салата от зеленчуци на клечка с дресинг, пълнени люти чушлета с микс от сирена, запечени на фурна, разядка на доматена основа - Пико де гайо и традиционното за всяка подобна трапеза гуакамоле. Вечерята започва огнено, но дори и тези, които не хапват огнени храни, са потопени в екзотиката. Следва друго предястие, което мексиканците готвят за основно - Чили кон карне или в превод - чили с месо - комбинация от телешка кайма с червен боб, царевица и кориандър, плувнали в подлютен доматен сос.

Така почти не остава място за основното, но то е шарено и многокомпонентно. В препълнените блюда гостите откриват печени пилешки гърди, полегнали върху карамелизиран лук и сотирани шарени чушки. Отгоре поръсени с печен бекон, а встрани наместено пюре от сладки картофи със сметана. Тук вече стомасите се разширяват, за да опитат от всичко.

Десертът е двоен. В паничките се намират печени круши с плънка от канела, мед и карамелизирани орехи. До тях се топи сладолед, а в чашките се появява коктейл от пенливо вино с плодов сок.

За какво си говореха звездите на първата си сбирка - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта