Регистрация

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 19, част 2



Черешката на тортата, сезон 12, епизод 19, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1695

Композиторът Ясен Козев готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 19, сезон 12

Излъчен на 25.01.2019

Втора част

Готви Ясен Козев

В първата част Ясен разбули кулинарните си умения и показа, че е един от най-силните играчи за приза. След експертно пазаруване влезе в кухнята и маринова агнешките котлети. Щом ги остави да си почиват на хладно, се зае със замесването на питка от елда със сода, кисело мляко, яйце, ленено семе и лешници.

Сега питката получава бърза заливка от разбит яйчен жълтък, няколко боцки с вилицата и влиза да се пече. А работата по вечерята продължава с гарнитурата. Ясен показва как правилно се готви ориз басмати в стил пилаф - лук шалот и моркови се запържват, после се добавя ориза и се бърка докато се омазнят добре всички зърна. Добавя се двойно вода, готви се три минути на силен огън, пет минути на умерен, пет - на слаб и 2-3 се оставя на изключен котлон. През цялото това време не се разбърква, но правилото важи само за ориз басмати. Шеф Манчев кима с глава в знак на съгласие.

Домакинът бъро се захваща с предястията. Прави разядка от крема сирене с много добавки - фино смлени ядки, червена чушка на дребни кубчета, малко люто чушле, лимонов сок, червен лук, селъри, див лук, майонеза, горчица, сушени домати и за финал - сок от мандарина. Приготвя още комбинации от зеленчуци, като в чиниите влизат репички, фенел, зелена салата, айсберг, валериана, лук... и още. Но явно добре знае какво забърква.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта