Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 21, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 21, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1489

Николай Станоев готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Ники Станоев

Излъчен на 26.06.2018

Втора част

След изморителното и много кратко пазаруване Ники влиза в кухнята на приятел, където го очаква подкрепата на неговата любима Наталия, наричана още Наталка. Тя обаче заема шефското място, наблюдава го и критикува грешните стъпки. Личи си кой е бисът в семейството. Набързо се приготвя предястието - таратор от авокадо с "филирано" кисело мляко и сметана.

Готвенето продължава с десерта - разтопени заедно масло и тъмен шоколад, смесени със сушени сини сливи и лешници. Това цялото запечено на фурна и поднесено със сладолед, череши и мента.

За основно Ники прави телешки бургери от специалното месо, което поръча да му смелят и след това смеси с лой. Сега го дозамесва с яйце и горчица, но забравя подправките. А на финала прави кардиналната грешка според Шеф Манчев - готви го в су вит, за да го има полуготово и да го запече леко на скара, когато дойде моментът на сервирането.

Следват разядките. Първата е "кабрио яйца" - сварени яйца, на които се вадят жълтъците, смесват се с риба тон, горчица, майонеза и подправки и с получения крем се пълнят белтъците. Другата вкусотия е пастет от треска. Консерва дроб от треска се смесва с варени яйца и горчица и се пюрира.

И тук някъде сме готови с готвенето, затваряме вратата на дома на приятел и заминаваме в пицария, където да се срещнем с гостите.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта