Регистрация

Червен боб с ориз по нюорлеански

Червен боб с ориз по нюорлеански
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4218

Пържена наденичка с гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пуешка наденичка
  • 1 глава лук
  • 2 стръка целина
  • 1/2 ч.ч. горещ пилешки бульон
  • 2 големи консерви червен боб
  • сол кошер
  • ориз за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на кубчета наденичката и я запържете до кафяво в тенджерка. Извадете и заделете.

2. Нарежете лука и целината и ги сложете в същия съд, където сте запържили наденичката. Когато лукът стане прозрачен, прибавете пилешкия бульон и остържете дъното на тенджерката. Оставете да се редуцира за няколко минути.

3. Прибавете консервирания боб (може да използвате и домашно сварен, но няма съществена разлика във вкуса) и овкусете със сол кошер.

4. Поднесете с ориз и изпържената наденичка.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта