Червен боб с ориз по нюорлеански
Лесно | Порции 1
| Видяна: 4399
Пържена наденичка с гарнитура.
Необходими продукти:
- 1 пуешка наденичка
- 1 глава лук
- 2 стръка целина
- 1/2 ч.ч. горещ пилешки бульон
- 2 големи консерви червен боб
- сол кошер
- ориз за сервиране
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на кубчета наденичката и я запържете до кафяво в тенджерка. Извадете и заделете.
2. Нарежете лука и целината и ги сложете в същия съд, където сте запържили наденичката. Когато лукът стане прозрачен, прибавете пилешкия бульон и остържете дъното на тенджерката. Оставете да се редуцира за няколко минути.
3. Прибавете консервирания боб (може да използвате и домашно сварен, но няма съществена разлика във вкуса) и овкусете със сол кошер.
4. Поднесете с ориз и изпържената наденичка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ