Регистрация

Чаени сладки с лешник

Чаени сладки с лешник
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3073

Бисквитки с ванилия и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 / 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 100 г масло, на стайна температура
  • 1 + 1 / 2 ч.ч. пудра захар, отделно
  • 1 с.л. ванилова паста от сладък боб
  • 1 3 / 4 ч.ч. лешници, печени, олющени и ситно нарязани

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 С.

2. Смесете брашното, солта и канелата в средно голяма купа.

3. В по-голяма купа с миксер разбийте маслото докато стане леко и пухкаво. Прибавете 1 чаша пудра захар и бъркайте докато се смеси добре с маслото. Прибавете към маслото и захарта и бобената паста.

4. Излейте половината от лешниците към маслената смес и разбъркайте с голяма лъжица. Прибавете цялото брашно и разбъркайте. Накрая добавете и останалата част от лешниците.

5. Оформете от полученото тесто топчета с размер около 2.5 см. и ги наредете в тава върху хартия за печене на разстояние 2.5 см. едно от друго. Печете сладките 25 минути или докато краищата им се зачервят.

6. Оставете ги да се охладят за 5-10 минути. Оваляйте топчетата в останалата ½ чаша пудра захар. Изтръскайте излишната. След като напълно се охладят, още веднъж ги оваляйте в пудра захарта.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта