Регистрация

Цитрусово желе с порткали и мандарини



Цитрусово желе с порткали и мандарини
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2296

Портокалово желе със сос от ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.03.2018

Домашно желе от мандарини и портокали правят Лора и Стоян, като го поднасят върху основа от пюрирани ягоди със захар и лимонов сок и превръщат обикновения десерт в плодова наслада с шарена кокетна визия. В този сладкиш няма животински продукти, защото вместо желатин се използва агар агар, така че десертчето е подходящо за пости и вегани.

Първо се филетират цитрусите и се нарязват в купа. Изцеждаме си фреш от портокали или направо си купуваме готов портокалов фреш. След това в касерола наливаме портокаловия сок и го загряваме с пудра захар и мед. Бъркаме докато се разтворят и махаме от котлона. Агарът се залива със студена вода, подгрява се до набъбване и разтваряне и към него се добавят плодовете и плодовия сок с мед и захар. Разбърква се и се прехвърля в индивидуални купички. Прибира се в хладилник за поне 3 часа.

Ягодите за соса се смесват със захарта и се пюрират. Прецеждат се и в кървавия сос се добавя лимонов сок. Разбъкваме и е готово за сервиране. В чиния на дъното сипваме от ягодовия сироп, след това внимателно вадим желето от купичката и го стоварваме отгоре. На финала по желание можете да украсите с цели ягоди и листенца мента.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта