Хрупкав сладкиш с грозде
Крамбъл с грозде и хрупкаво тесто.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 3 ч.ч. пудра захар
- 100 г масло
- 3 с.л. мляко
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 300 г бяло грозде без семки
- 2 с.л. галета
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Извадете маслото от хладилника поне час преди да започнете направата на сладкиша, за да се размекне.
2. С миксер разбийте маслото с пудрата захар. Добавете мялкото и разбъркайте отново.
3. Пресейте отгоре брашното, добавете бакпулвера и щипка сол и на ръка замесете маслено тесто. Увийте във фолио и приберете за 30 минути в хладилник.
4. Намаслете тавичка за пайове. Отделете 1/4 от тестото и върнете в хладилника. С останалите 3/4 покрийте дъното и стените на тавичката.
5. Измийте горздовите зърна, подсушете ги и ги подредете върху тестото.
6. Останалата 1/4 претрийте през пръсти, смесете с галетата и поръсете сладкиша отгоре с получените трохи.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато не прецените, че е готово.
8. Поднесете по желание с бита сметана или топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ