Регистрация

Хрупкав сладкиш с грозде

Хрупкав сладкиш с грозде
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1434

Крамбъл с грозде и хрупкаво тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 3 ч.ч. пудра захар
  • 100 г масло
  • 3 с.л. мляко
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 300 г бяло грозде без семки
  • 2 с.л. галета
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Извадете маслото от хладилника поне час преди да започнете направата на сладкиша, за да се размекне.

2. С миксер разбийте маслото с пудрата захар. Добавете мялкото и разбъркайте отново.

3. Пресейте отгоре брашното, добавете бакпулвера и щипка сол и на ръка замесете маслено тесто. Увийте във фолио и приберете за 30 минути в хладилник.

4. Намаслете тавичка за пайове. Отделете 1/4 от тестото и върнете в хладилника. С останалите 3/4 покрийте дъното и стените на тавичката.

5. Измийте горздовите зърна, подсушете ги и ги подредете върху тестото.

6. Останалата 1/4 претрийте през пръсти, смесете с галетата и поръсете сладкиша отгоре с получените трохи.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато не прецените, че е готово.

8. Поднесете по желание с бита сметана или топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта