Регистрация

Хрупкаво печено пиле с масло

Хрупкаво печено пиле с масло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 14097

Пиле с хрупкава маслена кожичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 2 лимона
  • сол и пипер
  • 1 бучка разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200ºС.

2. Измийте и подсушете пилето. Щедро овкусете със сол и пипер отвътре и отвън. Нарежете лимоните на четвъртинки и ги сложете в кухината на пилето и го полейте цялото с 2 с.л. разтопено масло.

3. Сложете птицата в тавичка за печене на една страна и печете 20-25 мин. След това обърнете от другата страна и печете още 20-25 мин. Поливайте с още масло докато се пече.

4. Накрая, изпечете пилето за 20-25 мин. обърнато с гърдите нагоре, като отново поливате с масло.

5. Високата температура и обръщането при печене ще гарантират хрупкавия завършек.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта