Регистрация

Хрупкави пилешки бутчета с панировка

Хрупкави пилешки бутчета с панировка
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1280

Панирани пилешки бутчета с коричка от ядки и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета
  • 1 яйце
  • 1 с.л. кетчуп
  • 100 г галета
  • 100 г фъстъци (или други ядки по избор)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. пушен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/3 ч.л. лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата от бутчетата и си я запазете за супа или печен чипс от кожички на фурна (можете да обтриете със сухи подправки и да печете заедно с бутчетата).

2. Фъстъците смелете в блендер и получените мини парченца смесете с галетата, солта, пипера и чесъна на прах.

3. Яйцето разбийте с кетчупа в купичка.

4. Взимайте бутче, овалвайте първо в яйце, след това щедро в галетената смес. Редете в тава, застлана с хартия за печене.

5. Гответе в предварително загрята на 190 градуса фурна за 25-30 минути. Ако слагате и кожите, тях извадете на 20-тата минута.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта