Регистрация

Хрупкави панирани сиренца с доматен сос

Хрупкави панирани сиренца с доматен сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 971

Панирана моцарела или паниран кашкавал с коричка от галета и риган, поднесен с доматено-чеснов сос и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г твърдо сирене по ваш избор - кашкавал, гауда, моцарела за пици на палка
  • 100 г брашно
  • 200 г галета с готовност за още
  • 2 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 3 с.л. мляко
  • олио за пържене на маслена баня

За поднасяне:

  • 4 с.л. доматен сос
  • сол и сух босилек
  • 1 скилидка чесън
  • пресен босилек и чери домати

Начин на приготвяне:

1. Сипете в една чиния брашното, а в друга - галетата. При галетата добавете ригана и солта. Разбъркайте.

2. В друга чиния си разбийте яйцата с млякото. Можете да добавите черен пипер или лют пипер по желание.

3. Нарежете избраното от вас сирене на кръгчета, плочки или гредички с дебелина 1 см.

4. Взимайте парче сирене и ги овалвайте първо в яйце, след това в брашно, после пак в яйце, после в галета, пак яйце и пак галета. Редете встрани на дъска докато станете готови с цялото количество.

5. Пържете двустранно като предварително сгорещите добре олиото на умерен огън. 60-70 секунди от страна са достатъчни. Работете в малка дълбока касерола, за да не хабите много олио. Можете да готвите всяка плочка кашкавал или моцарела индивидуално.

6. Вадете върху решетка, за да не изгубите хрупкавостта на коричката.

7. Доматен сос или домати в доматен сос от консерва разбъркайте със сух босилек, намачкан чесън и сол на вкус. Положете в чиния. Встрани или върху тях сложете панирани сиренца, а след това украсете с пресен босилек и чери домати. Поднесете бързо докато сиренцата са топли и апетитни.

 

Източчник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта