Регистрация

Ходдеок - пълнени сладки корейски палачинки

Ходдеок - пълнени сладки корейски палачинки
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 5388

Вкусни корейски кнедли с пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

В ред на ползване:

Купа 1:

  • половин ч.л. активна суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • 5 с.л. топла вода

Купа 2:

  • 1 и половина чаши брашно
  • 2 малки щипки сол
  • около 8 с.л. мляко или колкото е нужно, за да се овлажнят; можете да използвате соево мляко или вода

Друг вариант за купа 2:

  • добавете матча на прах, таро на прах, какао или червен боб на прах за пикантност

Купа 3:

  • кафява захар (количество по желание, използвах около 8 с.л. с връх)
  • бадеми (или други ядки, които предпочитате, лешници, фъстъци, орехи и т.н.)
  • оризови хрупанки (по желание)
  • канела на прах (важно!)

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките за купа 1 заедно и оставете да престоят за около 10-15 минути.

2. Смесете съставките за купа 2 и после добавете първата купа в тази купа. Разбъркайте добре всичко заедно, и замесете тесто. Ако му трябва още течност, добавете малко мляко или вода.

3. Оставете тестото да се надигне за около 30 минути до един час.

4. Когато тестото втаса, вземете топчета тесто и ги сплескайте с ръце; а ако искате, разточете цялото тесто върху повърхност и изрежете големи кръгчета.

5. Когато кръгчетата ви тесто са готови, вземете с лъжица от пълнежа от купа 3 и сложете в центъра, после натъпчета така, както бихте оформили кнедла (захванете всички краища и ги съберете и защипете на върха). След това ги направете на топчета, загладете ги така, че пълнежът да не излезе навън. Това е ВАЖНО.

6. След като приключите с това, загрейте тигана и сипете малко олио в него.

7. Сложете тестените топчета в тигана и ги сплескайте със шпатупа колкото можете. Трябва да се сплескат така, че пълнежът да не изскочи навън.

8. След като едната страна стане златисто кафява, обърнете и изпържете от другата.

9. Сложете палачинките в чиния, застлана с хартиена кърпа.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта