Регистрация

Хляб с босилек и бира



Хляб с босилек и бира
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1398

Домашен хляб без втасване с бакпулвер и бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хляб, който не втасва, ни показва кулинарната влогърка Милена в готварския си канал. Това е интересна домашна питка без мазнина, в която се добавят подправки и се меси бирено тесто с бакпулвер, което не изисква изчакване за активиране на набухвателя. Така че в цалото готвене имаме 15-тина минути месене, а всичко останало е печене и охлаждане, което обаче пак изисква някакво търпение.

Първо в купа се пресява брашното и се смесва с бакпулвера. Към него се добавят босилек, черен пипер, захар и сол. По желание можете да замените някоя от първите две подправки с други по желание. Вкусно ще стане с чубрица, риган, мащерка, сминдух, а любителите на пикантната храна могат да си направят люта питка с червен пипер или чили на прах. Идеална за мазане с масло и поднасяне с прясно сирене. Просто помислете кое най-много би ви било вкусно.

После към сухите съставки постепенно се налива бирата и хлебчето се прехвърля в намазнена с масло по дъното и стените тавичка или формичка за кекс. Пече се около 45 минути на 200 градуса, като е добре да наблюдавате кората, без да отваряте фурната, защото бакпулверът може да се деактивира и хлябът да спихне. Щом прецените, че кората е добре опечена, направете теста с клечка за зъби и извадете бирената питка. Изчакайте леко да се охлади и после сте готови да я хапвате.

Да ви е сладко, пожелава Милена!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта