Регистрация

Хлебен пудинг с мляко и мармалад

Хлебен пудинг с мляко и мармалад
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2919

Сладкиш с парчета хляб и топинг от плодов конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 мл прясно мляко около 3,2% масленост
  • 1 бял хляб
  • 4 яйца
  • 3 с.л. захар
  • ванилова есенция на вкус
  • канела на вкус
  • 1 ч.ч. орехови ядки
  • сладко, мармалад или конфитюр от любимия ви вид

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на кубчета.

2. Разбийте яйцата и прибавете в тях млякото. Добавете в него ванилия, захар и канела.

3. Изсипете ядките и хлебните кубчета в млечната смес. 

4. Намазнете формичка за сладкиши и изсипете в нея пудинговата субстанция. Увийте в метално фолио и приберете в хладилника за около час.

5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна заедно с фолиото за 30 минути. След това разгърнете и печете още 10 минути.

6. Извадете от формичката и намажете с любимия си конфитюр или мармалад.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта