Хлебен пудинг с мляко и мармалад
Сладкиш с парчета хляб и топинг от плодов конфитюр.
Необходими продукти:
- 400 мл прясно мляко около 3,2% масленост
- 1 бял хляб
- 4 яйца
- 3 с.л. захар
- ванилова есенция на вкус
- канела на вкус
- 1 ч.ч. орехови ядки
- сладко, мармалад или конфитюр от любимия ви вид
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на кубчета.
2. Разбийте яйцата и прибавете в тях млякото. Добавете в него ванилия, захар и канела.
3. Изсипете ядките и хлебните кубчета в млечната смес.
4. Намазнете формичка за сладкиши и изсипете в нея пудинговата субстанция. Увийте в метално фолио и приберете в хладилника за около час.
5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна заедно с фолиото за 30 минути. След това разгърнете и печете още 10 минути.
6. Извадете от формичката и намажете с любимия си конфитюр или мармалад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ