Херинга в заквасена сметана
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3191
Печени филета от риба в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 4 филета осолена или маринована херинга
- 200 мл заквасена сметана или кисело мляко
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. нарязан див лук
Начин на приготвяне:
1. Обезсолете или отцедете филетата, според това какъв тип херинга ще използвате.
2. Нарежете по диагонал на сравнително тънки филийки.
3. Разбийте заквасената сметана и овкусете с оцета и захарта.
4. Прибавете нарязан див лук.
5. Подредете херингата в чиния, така че да има известно разстояние между тях.
6. Полейте със заквасената сметана и оставете за 3–4 часа преди сервиране.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3-4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ