Регистрация

Хамбургер със свинско и сос терияки

Хамбургер със свинско и сос терияки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2606

Хамбургер на скара по японска рецепта със сос терияки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За хамбургера:

  • 30 г галета
  • 100 мл мляко
  • 150 г свинска кайма
  • 250 г телешка кайма
  • 100 г праз (едро нарязан)
  • 100 г лук (едро нарязан)
  • 1 яйце
  • сол и пипер

За соса терияки:

  • 200 мл мирин
  • 100 мл соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

На хамбургера:

1. В малка купа смесете галетата и млякото. Заделете.

2. Задушете лука и праза до омекване на слаб огън, за да не изгорят. Заделете и оставете да се охладят, преди да ги добавите в каймата. Ако предпочитате вкуса на суров лук, може да не ги запържвате.

3. Смесете в купа телешката и свинска кайма, накиснатата галета, лука, яйцето и овкусете със сол и пипер.

4. Оформете малка шепа от сместа на топка и притиснете с длани, така че да се получи плоско кюфтенце.

5. Можете да сготвите хамбургера по два начина:

6-А. Изпържете го на тиган: на умерен огън сложете месото в тигана и покрийте с капак. Обърнете и изчакайте да покафенее и от другата страна.

6-Б. Или във фурната: Загрейте предварително фурната на 230ºC, сложете месото в огнеупорен съд и печете от двете страни за около 15 мин.

На соса терияки:

1. Смесете продуктите в тенджерка и ги кипнете до сгъстяване.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта