Регистрация

Фъстъчени хапки с конфитюр

Фъстъчени хапки с конфитюр
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 919

Домашни бонбони от фъстъчено масло с плодово сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г плодов конфитюр от вид по избор
  • 350 г фъстъчено масло (1 ч.ч.)
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. овесени ядки + още за овалване

Начин на приготвяне:

1. Застелете тава с хартия за печене и с малка лъжичка гребвайте от мармалада и изсипвайте топчица върху хартията. Всяка топчица тябва да е около 1/2 ч.л. Редете мармаладените "пляканки" с отстояние една от друга. Добре е да използвате по-гъст конфитюр, за да не се разтича. Приберете във фризера.

2. В купа смесете фъстъченото масло с пудра захарта и овесените ядки докато се получи смес, подобна на мек пластелин. Приберете в хладилник.

3. Когато мармаладът е дбре замръзнал, извадете го и си вземете и купата. С ръце оформяйте в едната си длан плескавица от фъстъчената смес, след това слагайте в нея парче замръзнало сладко и после завивайте на кюфте. Можете да гледате видеото ТУК, за да разберете как точно се прави.

4. Сипете на плота още овесени ядки и всяка готова топка овалвайте в тях. После редете върху хартията, на която се замразяваше марамаладът, като отново спазвате дистания между отделните хапки.

5. Приберете в хладилник до момента на хапването.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта