Регистрация

Фритата с морски дарове

Фритата с морски дарове
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2302

Омлет на фурна със скариди и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¾ ч.ч. кокосово мляко
  • 500 г морски дарове – месо от раци, скариди, риба или всичко наведнъж
  • 2 с.л. сок от лайм
  • 1 ч.л. сол
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 2 домата, почистени от семките и нарязани
  • 2 стръка пресен кориандър, накълцан
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 добре разбити яйца

Начин на приготвяне:

1. Подправете морските дарове със сок от лайм и сол. Мариновайте за кратко, преди да ги запържите, докато се сготвят. Смелете половината от морските дарове в кухненски робот. Оставете останалата част от морските дарове за по-късно.

2. Нагрейте зехтин в тиган. Изсипете вътре лук, домати, кориандър, чесън и смлените морски дарове. Пържете, докато лукът стане прозрачен. Добавете кокосовото мляко и добавете сол, ако е необходимо. Покрийте тигана с капак и продължете да готвите на слаб огън 10 минути.

3. Разбийте яйцата. Смесете 2/3 от яйцата със сготвената смес и морските дарове, които оставихте за по-късно. Излейте сместа в тава. Отгоре излейте останалото разбито яйце.

4. Печете около 15 минути на 190°С, докато фритатата се сготви напълно.

5. Сервирайте фритатата гореща.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта