Френски сладкиш с бадеми, ванилия и ревен
Маслен пай с ванилов крем и карамелизиран ревен.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2016
Готвим кейк за гости с основа от маслено тесто и плънка от френски ванилов крем с жълтъци и мляко. Десертът може да бъде обявен за готов и дотук, но рецептата се обогатява с добавката на резени ревен, предварително карамелизирани в захарен сироп с аромат на канела и анасон. След подреждането на ревена можете да напоите сладкиша с част от карамеления сос, като помните обаче, че сосът ще го направи по-сочен, но пък ще развали онази внушителна хрупкавост на масления блат. Затова решението дали да сиропирате сладкиша и до каква степен да го напоите, остава за вас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ