Регистрация

Френски сладкиш с бадеми, ванилия и ревен



Френски сладкиш с бадеми, ванилия и ревен
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3946

Маслен пай с ванилов крем и карамелизиран ревен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2016

Готвим кейк за гости с основа от маслено тесто и плънка от френски ванилов крем с жълтъци и мляко. Десертът може да бъде обявен за готов и дотук, но рецептата се обогатява с добавката на резени ревен, предварително карамелизирани в захарен сироп с аромат на канела и анасон. След подреждането на ревена можете да напоите сладкиша с част от карамеления сос, като помните обаче, че сосът ще го направи по-сочен, но пък ще развали онази внушителна хрупкавост на масления блат. Затова решението дали да сиропирате сладкиша и до каква степен да го напоите, остава за вас.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта