Регистрация

Френска лучена супа с кашкавал и вино



Френска лучена супа с кашкавал и вино
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1446

Супа с карамелизиран лук, бяло вино и телешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Френската лучена супа е кулинарна класика, която на пръв поглед звучи лесно за приготвяне, но си има специфики и тънкости на направа, за да стане идеална и да носи автентичния си вкус. Именно тези тарикатски стъпки на направа се разкриват в рецептата за френска лучена супа на Tasty.

Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в масло и зехтин за 20 минути. Добавя се сол, захар и брашно и се разбърква. Налива се телешки бульон постепенно, после и бяло вино, овкусява се с дафинов лист и се оставя да къкри на слаб огън за 40 минути. През това време можете да си направите крутоните, като намажете филийки хляб със зехтин и ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Финалните щрихи на супата са овкусяване със сол и пипер и добавка на рендосан лук и рендосано жълто сирене. Супата се разпределя в огнеупорни купички, отгоре се слага по една филия запечен хляб и се поръсва обилно с кашкавал. Запича се за 3 минути на фурна, колкото да се получи вкусна кашкавалена коричка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта