Регистрация

Форшмак - разядка с риба, лук и варени яйца

Форшмак - разядка с риба, лук и варени яйца
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1206

Рибена салата с яйце, ябълка, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Напоследък в рибната насипна витрина на хранителните магазини се появи маринованата херинга като мезе за вино и аперитиви. Цента на тази риба за директна консумация е около 1,6 лв. за 100 грама, а самата херинга е полезна и доста вкусна. Намира се в два варианта - розова и бяла, като може да се продава и в буркани под името сельодка (като едноименната руска салата с риба). Ако не искате да я хапвате просто така, ето как да я превърнете в апетитна разядка. Можете да използвате и някаква пушена риба, ако ви се намира. Понякога сред кулинарните находки пушената скумрия и веяният паламуд са на големи намаления.

Необходими продукти:

  • 350-400 г филе пушена или маринована риба
  • 1 яйце
  • 1 малка глава лук
  • 1 малка или 1/2 голяма зелена ябълка
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 50 г меко масло (на стайна температура)
  • 1-2 с.л. зехтин при необходимост
  • листа копър по желание
  • лимонов сок (около 1 ч.л.)
  • лимон и пресен лук или копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на лентички и след това съберете лентичките и наситнете на малки кубчета. Трябва да се получи почти като кайма. След като сте я нарязали, минете с ножа още веднъж, за да се наситни повече. Прехвърлете в купа.

2. Яйцето сварете и рендосайте в купата при рибата.

3. Рендосайте още лука и ябълката. Добавете пипера, оцета, лимоновия сок, маслото и захарта. Разбъркайте с вилица. Опитайте на вкус. Ако е прекалено солено, капнете лимонов сок и зехтин. Добавете листата наситнен копър и разбъркайте отново.

4. Сервирайте като оформите с две супени лъжици хапки в плато или като използвате рингове за аранжиране на ордьоври. Поднесете със стръкче копър или пресен лук и резен лимон. Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта