Регистрация

Фондю със сирене бри

Фондю със сирене бри
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6054

Френска рецепта за сирене, изглезено с изискани подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън, намачкана
  • ¼ чаша сухо бяло вино
  • 250 гр сирене бри, с отстранена кора и нарязано на кубчета
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 щипка прясно настъргано индийско орехче
  • 2 с.л. зелен лук (нарязан)
  • сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Натрийте с чесъна обикновена тенджера и тенджера за фондю, като накрая оставите намачканите парченца по дъното.

2. Добавете в обикновената тенджера бялото вино и загрейте на средна към висока температура.

3. Оваляйте добре кубчетата сирене в царевичното нишесте.

4. Когато виното се загрее, прибавете сиренето.

5. Разбъркайте бавно първо с дървена лъжица, а после с тел за разбиване.

6. Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки на дъното на тенджерата.

7. Когато сиренето се разтопи, добавете зеления лук и отстранете от огъня.

8. Настържете отгоре малко индийско орехче. Овкусете със сол и пипер на вкус.

9. Фондюто би трябвало да е гладко и да остава по дървена лъжица.

10. Ако е прекалено течно, добавете още сирене. Ако е прекалено гъсто, сипете още вино – но не много.

11. Изсипете сиренето в тенджерата за фондю и го затоплете на ниска температура.

12. Сервирайте с френски хляб, картофи, броколи, наденички... или каквото предпочитате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта