Регистрация

Фламандско телешко задушено

Фламандско телешко задушено
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2359

Телешко с тъмна бира и боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг телешко, нарязано на хапки
  • 1 ч.л. сол
  • 1 1/2 ч.л. пипер
  • 3 с.л. брашно
  • масло
  • 3 големи глави лук
  • 2 бутилки тъмна бира
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 3 дафинови листа
  • 1,5 ч.л. сладко от червени боровинки
  • 1 ч.л. винен оцет

Начин на приготвяне:

На месото:

1. Сложете брашното, солта и пипера в малка купа и ги смесете добре.

2. Натрийте месото с тази смес докато се покрие хубаво. Ако свърши брашното, направете нова смес със същите пропорции.

3. В тиган сложете малко масло и пържете на силен огън докато покафенее леко.

4. Изпържете от всички страни. Не се притеснявайте, че може да е сурово отвътре, понеже ще се задушава после. Не слагайте прекалено много месо, за да може да се изпържи хубаво - пържете на няколко пъти, ако тиганът ви е малък.

На задушеното:

1. Нарежете лука на кръгчета.

2. Сложете малко масло в голяма тенджера на среден огън.

3. Гответе лука в нея около 15 мин. докато покафенее. Ако не стане бързо, усилете огъня.

4. Сега сложете месото.

5. Сипете бирата в тигана, в който пържихте месото и остържете дъното му.

6. Сипете получената смес в тенджерата и прибавете дафиновия лист и мащерката.

7. Задушавайте на слаб огън няколко часа. Месото трябва да омекне хубаво.

8. 5 мин. преди да го махнете от огъня трябва да сложите сладкото и оцета. Не ги забравяйте, защото добавят много вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта