Регистрация

Филе от треска с чесън и магданоз

Филе от треска с чесън и магданоз
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 8763

Вусна морска риба с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6  филета риба треска 
  • морска сол (около 1,5 с.л.)
  • 1 и 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 и 3/4 ч ч. вода
  • микс подправки – чеснова сол, лук на прах, черен пипер и риган
  • 1/4 ч.ч. нарязан магданоз
  • 4 скилидки чесън, нарязани
  • зехтин
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Напълнете голяма тенджера с вода до средата и кипнете. Прибавете морската сол, разбъркайте и добавете рибните филета. Намалете котлона на средна степен.

2. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера и водата – трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто. Оставете настрани.

3. Когато рибните филета са готови, извадете ги от водата и ги накъсайте на дребно. Овкусете ги с подправките и прибавете чесъна и магданоза. Добавете към сместа около 1 с. л. зехтин и смесете с „палачинковото” тесто.

4. Загрейте в тиган за пържене достатъчно олио и изпържете от сместа кръгли питки (не ги правете прекалено дебели, защото ще бухнат заради бакпулвера).

5. По желание: Пригответе сос за рибните филета от ябълков оцет и прясно смлян черен пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта