Регистрация

Филе от берикс със супа от миди

Филе от берикс със супа от миди
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3642

Супа, гарнирана с една от най-трудно уловимите риби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр филета от червен берикс – 180 гр
  • 80 г обелени миди
  • 60 г моркови – нарязани
  • 50 г стръкове аспержи
  • 40 г нарязани картофи
  • 50 г краставица – без семената, обелена и нарязана
  • 60 мл сметана
  • 100 мл рибен бульон
  • 80 г бейби спанак на листа
  • 5 г оризово брашно
  • масло
  • магданоз
  • копър
  • шафран
  • сол и пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата на 8 парчета, направете им разрези с нож ако е нужно, и ги овкусете със сол и пипер.

2. Изпържете в тиган с малко зехтин. Подсушете с кърпа и оставете настрани.

3. Бланширайте гъбите, морковите, аспержите и картофите поотделно. Охладете.

4. Сложете рибния бульон да заври, добавете сметаната и оставете да количеството да намалее.

5. Загрейте малко масло в тиган, сложете оризовото брашно и изсипете вътре врящия рибен бульон, за да получите гладка крем-супа.

6. Овкусете крем-супата с шафран, сол, пипер и нарязан магданоз, добавете мидите, морковите, аспержите и картофите. Оставете да къкри.

7. Задушете спанака с малко масло, овкусете го със сол и пипер.

8. За да сервирате, изсипете крем-супата в дълбока чиния, поръсете със задушения спанак и червения берикс. Гарнирайте с копър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта