Филе от берикс със супа от миди
Супа, гарнирана с една от най-трудно уловимите риби.
Необходими продукти:
- 4 бр филета от червен берикс – 180 гр
- 80 г обелени миди
- 60 г моркови – нарязани
- 50 г стръкове аспержи
- 40 г нарязани картофи
- 50 г краставица – без семената, обелена и нарязана
- 60 мл сметана
- 100 мл рибен бульон
- 80 г бейби спанак на листа
- 5 г оризово брашно
- масло
- магданоз
- копър
- шафран
- сол и пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филетата на 8 парчета, направете им разрези с нож ако е нужно, и ги овкусете със сол и пипер.
2. Изпържете в тиган с малко зехтин. Подсушете с кърпа и оставете настрани.
3. Бланширайте гъбите, морковите, аспержите и картофите поотделно. Охладете.
4. Сложете рибния бульон да заври, добавете сметаната и оставете да количеството да намалее.
5. Загрейте малко масло в тиган, сложете оризовото брашно и изсипете вътре врящия рибен бульон, за да получите гладка крем-супа.
6. Овкусете крем-супата с шафран, сол, пипер и нарязан магданоз, добавете мидите, морковите, аспержите и картофите. Оставете да къкри.
7. Задушете спанака с малко масло, овкусете го със сол и пипер.
8. За да сервирате, изсипете крем-супата в дълбока чиния, поръсете със задушения спанак и червения берикс. Гарнирайте с копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ