Регистрация

Филе миньон с червено вино

Филе миньон с червено вино
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7088

Крехко телешко месце със сотирани картофи, броколи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 280 - 340 г филе миньон, на стайна температура
  • зехтин Еxtra virgin
  • морска сол и пипер
  • червено вино
  • олио от гроздови семена
  • 400 г сотирани в масло картофи, броколи и моркови

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната 230ºС.

2. Овкусете филето със сол и пипер, като втриете хубаво с ръце.

3. Намажете много леко с мазнина и заделете.

4. Сгорещете тиган, подходящ и за печене във фурна, на много силен котлон.

5. Сложете филетата в тигана и оставете за 1 мин.

6. Обърнете и оставете още 1 мин. Трябва да се карамелизират по повърхността.

7. Сложете тигана във фурната и печете 2 мин. Обърнете и печете още 1 мин.

8. Извадете от фурната и оставете месото да престои за около 5 мин.

На винения сос:

1. След като заделите месото, налейте червеното вино в тигана от месото, без да го миете преди това и остържете дъното с дървена лъжица.

2. Добавете няколко капки олио от гроздови семена и оставете сосът да се редуцира.

3. Поръсете леко нарязаното месо и поднесете със сотирани в масло картофи, броколи и моркови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта