Регистрация

Фиде с червено зеле и сьомга

Фиде с червено зеле и сьомга
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2162

Сьомга със зеленчуци по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г сухо пшенично китайско фиде
  • половин малка червена зелка, нарязана
  • 1 глава зелен лук, нарязана
  • половин глава лук, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 1 жълта чушка, нарязана
  • 200 г сьомга, нарязана
  • 1 с.л. олио

За маринатата:

  •  1 с.л. светъл соев сос

За соса:

  • 2 с.л. пикантен чили сос („Гюлин”)
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. оризово вино
  • половин чаша зеленчуков бульон
  • 2 с.л. картофено брашно
  • 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте сьомгата около 30 минути.

2. Гответе на пара на силна температура около 7 минути.

3. Сварете фидето според инструкциите на пакета.

4. Загрейте олиото в тиган уок, сложете вътре лука и чушките, пържете около 3 минути, добавете червеното зеле и пържете още 3 минути.

5. Смесете първите 5 съставки за соса. Изсипете соса в тигана.

6. Смесете картофеното брашно с вода. Сложете в тигана и разбъркайте добре.

7. Добавете свареното фиде и разбъркайте добре.

8. Сервирайте фидето, поръсено със сьомга.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта