Регистрация

Урнебес - сирене по сръбски с чесън и чушки



Урнебес - сирене по сръбски с чесън и чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 441

Сръбска разядка със сирене, чесън и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сръбско мезе за ракия показва Иван Зведев като се спира на две рецепти за мачкано сирене с чесън и подправки, познато като Урнебес в западната ни съседка. Това е прекрасна млечна разядка, която може да бъде напрвена в бял и червен вариант. Мазна, пикантна и много апетитна, тя си подканя към балкански храни и напикти, затова можете да сервирате и като гарнитура към скара.

За белия урнебес се натрошава сирене и се намачква със зехтин или олио. Към него се добавя наситнен чесън, наситнена зелена чушка и лют пипер. Разбърква се и е готово. В червения вариант вместо наситнена чушка се слага лъжица лютеница или, както е по оригинална рецепта - айвар.

При сервиране урнебесът се украсява с магданоз и се поръсва с люспи лют пипер, за да си личи, че ястието е пикантно. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта