Регистрация

Унгарски червен телешки гулаш

Унгарски червен телешки гулаш
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10973

Унгарско ястие с телешко, картофи, чушки и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко
  • 2 големи глави лук
  • 3 големи червени чушки
  • 2 узрели домата или същото количество доматен концентрат
  • 2 картофа (по желание за повече гъстота)
  • смлян червен пипер (сладък или лют - по желание)
  • месен бульон или кубче бульон
  • сол
  • пипер
  • зехтин
  • незаквасена или заквасена сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на парчета с диаметър около 2-3 см.

2. Овкусете го със сол, пипер и смлян червен пипер.

3. Сгорещете малко олио в голяма тенджерка.

4. Прибавете овкусеното телешко и оставете да покафенее.

5. Нарежете лука и чушките и ги прибавете при покафенялото месо.

6. Оставете да къкри още 10 мин.

7. Сега прибавете нарязаните домати или доматения концентрат и малко бульон (и по желание, нарязани картофи).

8. Прибавете още малко червен пипер (на вкус) и оставете всичко да се готви до омекване на телешкото.

9. Според това колко бульон ще сложите, гулашът може да стане или с гъст сос, или като много течна супа.

10. Овкусете отново, ако е необходимо и прибавете малко незаквасена или заквасена сметана по желание.

11. Поднесете върху варени картофи или шпецле.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта