Туршия от камби с мед и оцет
Буркани с камби в меден сос с чесън.
Зимнина от камби с чесън, мед и оцет, която се приготвя бързо, лесно и без излишни маринати и киснене на зеленчуците показват в канала Dazzle Spoon. Това е лесна туршия с чушки и мед, на която можете да се насладите още преди идването на зимата и падането на снега. Сладко-киселият вкус с чеснов дъх прави зеленчуците идеално мезе, странна салата от чушки или пък бързо и леко постно прихапване, което оставя силен послевкус часове наред.
Първо чушките се почистват от дръжки и семки и се измиват добре. Във всяка се пуска по щипка сол, по 1 ч.л. мед и по 1 с.л. оцет. Редят се в тава и се запичат на силен градус докато сосът в тях заври. Отделно можете да запечете бурканите на 110 градуса за няколко минути, за да се стерилизират. Във всеки буркан се пускат скилидки чесън и зърна черен пипер.
Чушките се редят плътно в бурканите и се затварят с капачка. След ден можете да проверите дали капачките поддават. Как точно се прави всичко това - гледайте във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ