Регистрация

Турска супа с булгур, нахут и месо



Турска супа с булгур, нахут и месо
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2211

Супа топчета с два вида месо и арабски варива.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.02.2017

Ето една турска чорба, наречена "супа майки и дъщери", защото се смята, че рецептата за нея се предава от майка на дъщеря и всяка жена трябва да знае как да я сготви. Ястието е истинско тържество за любителите на мръвката, защото в нея има свински джолан и телешка кайма. Първо се готви свинското в компанията на накиснат за една нощ нахут и марля с подправки, която да ароматизира бульона. След 4 часа на котлона вече имаме богат на желатин и благоуханен свински бульон с нахут. Сега вадим месото и го накъсваме на хапчици. В тенджерата пък добавяме доматено пюре и оставяме да закъкри съвсем леко. А докато ястието е вряло, майката е показвала на дъщерите си как се правят топчетата за супата. За тях се накисва фин булгур, а в чопъра се слагат телешката кайма, лук и след това набъбналия житен продукт. Следва да пюрираме всичко заедно до получаването на твърдо месно тесто, от което се правят малки топчета. В едва къкрещия бульон се връща обезкостеното и накъсано свинско и се слагат топчетата, за да се сготвят. Супата се овкусява с подправки и се сервира по желание гарнирана с пресни зеленини. Ето, вече знаете тайната турска рецепта за страхотна месна чорба.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта