Регистрация

Турлю гювеч - печени зеленчуци в гърне



Турлю гювеч - печени зеленчуци в гърне
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1443

Постни печени зеленчуци в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кулинарните среди името на Турлю гювеч се използва повече като нарицателно за домашна манджа, която събира много продукти на едно място. Ала истинската рецепта е за вкусна постна гозба, с която можете да посрещнете лятото, да го изпратите и дори да сервирате на празничната трапеза за Бъдни вечер. Как се прави Турлю гювеч от зеленчуци, показва Иван Звездев в канала си Кунята на Звездев.

Първо патладжаните се режат на дебели лодки, осоляват се и се оставят да си пуснат горчивината. Следва да се кипне вода за бланширането на зеления фасул. Той се вари около 10 минути. През това време в гювеч се сипва мазнина и се редят нарязани на едро зеленчуци - основа лук, парчета чушки, като можете да включите и пикантни, ако сте любители на лютото и не готвите за деца, следват моркови, картофи, фасула, бамя, измития от горчивината патладжан и плътен ред от полумесеци домати. С реденето на всеки зеленчук се посолява бегло. Доматите се покриват с целина и се пускат скилидки чесън за аромат. Всичко това се покапва с олио.

Гювечът се затваря и се пъхва в студена фурна (ако съдът е земен) за 2:30-3 часа на 150 градуса. След това ястието е готово директно за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта